Bilar med hög hastighet.
Bodarne

Boende i Bodarne besvikna på Vägverket

De boende i Bodarne, norr om Virsbo, har kämpat i över fem år för en liten grusväg så att de ska kunna gå och cykla till sina grannar.

Under torsdagen träffade de Vägverket i hopp om en lösning, så de inte behöver gå i kanten av riksväg 66, där bilarna far fram i 110.

Men Vägverket hade inte ett tillräckligt bra förslag till åtgärd, enligt de boende.

– Jag trodde att de hade lite mer att erbjuda. Jag tycker att det är lite dåligt att de inte kan stå för en biväg, så jag är besviken, säger  Barbro Jönsson i Bodarne.

Efter att riksväg 66 blev en så kallad 2+1-väg finns det inget bra sätt för invånarna i Bodarne att gå eller cykla till sina grannar.

Just nu tvingas de gå precis invid vägkanten medan bilarna och lastbilarna svischar förbi på 110-vägen.

Efter torsdagens träff kan det ändå finnas en bättring i sikte:

Antingen att vägrenen breddas med grus och blir strax över metern bred, eller att de boende bygger en egen grusväg på sin egen mark och får cirka 20 000 kronor i bidrag från Vägverket.

– Det bygger på att det är ett antal som måste jobba för sin sak. Vi har erbjudit en viss del och sedan är det upp till de boende, säger Vägverkets Lars Königsson till P4 Västmanland.

– Som jag ser det tror jag att det kommer till stånd, säger Lars Königsson.

Marcus Carlsson
marcus.carlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista