västerås

Atyaf Majed årets nybyggare i Västmanland

Årets nybyggare i Västmanland utsågs i dag, hon heter Atyaf Majed, hon är civillingenjör och är med och driver arkitektbyrån Area Arc i Västerås.

- Jag är jätteglad, säger Atyaf Majed till P4 Västmanland.

Atyaf Majed går därmed vidare till riksfinalen den 14 oktober, där hon får tävla om titeln årets nybyggare i Sverige. Priset delas ut av Kung Carl XIV Gustaf.

Årets nybyggare utses av Insamlingsstiftelsen rådgivningscentrum, i samarbete med Länsstyrelsen Västmanland, Almi företagspartner, och SE-Banken.

Juryns motivering lyder: Hon är ett lysande exempel på att det inte är omöjligt för invandrarkvinnor att ta steget in på arbetsmarknaden. Hoin har visat att hennes utbildning i Irak och de kulturella skillnaderna inte varit nåt hinder för att lyckas i det svenska samhället. Hennes kunskaper, attityd och engagemang har varit den ledande vägen till framgång. Atyaf är en utmärkt förebild för både svenska och utlandsfödda entreprenörer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista