Facket på Bombardier oroat

Igår meddelade den kanadensiska tåg- och flygplanstillverkaren Bombardier att en del av verksamheten flyttas från Västerås till Kalmar. Det är slutmonteringen av tågvagnarna som flyttas. Västerås ska istället fungera som underhållsanläggning för Sverige, vilket oroar facket.
Bengt Lindvall, informationschef på Bombardier, sa igår till P 4 Västmanland att ett hundratal av de sammanlagt elvahundra anställda i Västerås berörs, men att de kommer att erbjudas nytt arbete med service och underhåll. Men SIF-ordföranden på Bombardier, Anders Carlsson, är orolig inför framtiden. Han tror inte att det finns en marknad för att bedriva service och underhållningsarbete. SJ har själva sina serviceanläggningar och det gör att det blir svårt att hitta kunder. Anders Carlsson är också kritisk till att ledningen har varit dålig att informera de anställda om vad som händer i företaget. - Det verkar som de är mer intresserade av att informera aktieägarna än de anställda på företaget, säger Anders Carlsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".