Här eller på andra sidan vägen - planförfattaren Peter Granqvist visar var bandyhallen kan komma att ligga.
Fagersta

Egen bandyhall snart i sikte

Västanfors IF har kommit ännu ett steg på vägen mot en egen bandyhall. Nu finns ett planprogram ute på samråd med två förslag på var man skulle kunna bygga den nya hallen - vid Risbrohallen eller i industriområdet. Men än är vägen lång fram till en färdig hall...

I oktober förra året berättade Bo Axelsson, sekreterare i Västanfors Bandy, i P4 Västmanland om klubbens planer på en egen inomhusbandyhall.

Då var mycket oklart.

Nu, nästan exakt ett år senare, har många bitar fallit på plats och Västanfors IF har kommit ett stort steg längre mot en egen bandyhall.

Idag finns ett program ute på samråd, med två konkreta förslag på var man skulle kunna anlägga den stora byggnaden.

– Den ena platsen är vid Risbrohallen och den andra söder om riksväg 68 vid industriområdet, berättar Peter Granqvist, som är byggnadsingenjör vid Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning och en av planförfattarna.

Platsförslagen har tagits fram i samråd med Västanfors IF och Fagersta kommun, och nu ska förslagen ses över av Länsstyrelsen, Vägverket, Banverket och allmänheten.

– Fördelen med att placera hallen vid Risbro är ju de befintliga idrottshallarna som man skulle kunna samverka med på olika sätt.

– I gamla industriområdet skulle ju byggnaden göra sig väldigt bra och bli ett lyft för området, motiverar Peter Granqvist de två förlagen.

Efter att man bestämt sig för ett av alternativen blir det till att göra en detaljplan som ska samrådas innan man kan upphandla och till slut börja bygga.

Men en bandyhall med läktare och omklädningsrum som också ska kunna användas som event-arena bygger man förstås inte i ett nafs.

Så även om klubben nu kommit ytterligare ett steg på vägen mot en egen bandyhall, får Västanfors IF hålla sig till tåls ett tag till.

– Helst skulle de väl ha velat ha den klar redan nästa höst men det har de väl förstått själva att de inte hinner med. Så istället det blir väl till säsongen 2010, säger Peter Granqvist till P4 Västmanland.

Jenny Berggren
jenny.berggren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".