Alltför små resurser för polisen

Ungdomar i Västerås dricker mycket alkohol och igår berättade vi att ungdomar i så låga åldrar som 13-14 år har provat alkohol eller även dricker ofta. I Västerås räcker inte alltid dom sex ungdomspoliserna till för att hålla reda på alla områden, och det händer att det är så mycket fylla på vissa ställen att polisen helt missar andra områden.
Ungdomspolisen Hans Känning säger att han och hans kollegor träffar på allt fler och yngre ungdomar som är berusade. De sex ungdomspoliserna som finns räcker inte heller alltid till. En svår helg var till exempel All Helgona helgen, då de två poliser som jobbade var på Bjurhovda och inte hann med resten av staden. Anledningen var att där fanns väldigt många berusade ungdomar så att polisen var tvungen att stanna kvar. Hans Känning tror att det är viktigt att man uppmärksammar problemet med ungdomar som dricker tidigt, då går det att ändra på deras beteende.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".