Vägplaner väcker protester i Köping

Namnlistor mot planerna på en ny väg genom bostadsområdet Nygård i Köping har nu lämnats in till kommunen och till Köpings bostadsbolag. Det är ett hundratal boende på Nygård som skrivit på.
Nygård är ett så kallat miljonprogramsområde, med många stora hyreshus, och vägen genom området ingår i en plan som bostadsbolaget tagit fram för att göra området mer småskaligt. I planen ingår också att ett hundratal lägenheter ska rivas, samtidigt som området fräschas upp med nya parker. Vägen genom området har alltså fått hyresgäster att protestera, ett hundratal hyresgäster har skrivit på namnlistor som nu skickats till kommunen och bostadsbolaget. Gösta Lundgren, en av initiativtagarna till namnlistorna, säger till P4 Västmanland att bilar inte passar in i området och fortsätter: "... med tanke på att det samtidigt finns tre daghem alldeles i närheten av där de ska bygga är det ännu mer vansinnigt." För att det ska bli en väg måste kommunfullmäktige godkänna den så kallade detaljplan för området som nu ska tas fram.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".