Hanna Pettersson får chansen i blågult.
västerås

Rönnbys målvakt uttagen i landslaget

Rönnbys målvakt Hanna Pettersson har blivit uttagen i den landslagstrupp som ska spela turneringen Euro Floorball Tour i Tjeckien. 25-åriga Hanna Pettersson har länge haft som mål att få spela i landslaget och nu får hon alltså göra debut.

- När vår tränare Johan Kökeritz ringde så trodde jag han skojade, säger landslagsdebutanten Hanna Pettersson.

- Jag blev jätteglad när jag fick reda på det. Dels blev jag lite chockad, men jag jände också att nu eller aldrig.

När Balrogs målvakt Sofia Pettersson med Fagerstaklubben Per-Ols som moderförening, tackade nej till blågult då väcktes Hanna Petterssons landslagsdröm till liv.

Men det var faktiskt nära att det inte skulle bli någon innebandy alls för Hannas del den här säsongen.

- Jag hade ingen motivation och kände att det var alldeles för mycket måsten. Men sen när truppen blev klar och vi fick Johan Kökeritz som tränare så kändes det bra.

Rönnby har inlett säsongen på bästa sätt och Hanna har bara släppt in sex mål på tre matcher.

Men vad är det då som har gjort att hon nu får chansen i blågult.

- Jag tror att jag har utvecklat mitt spel, är en lugn målvakt som även tar för mig i straffområdet på ett annat sätt, säger Hanna.

I och med att Hanna har tagit klivet in i landslagstruppen så har VM på hemmaplan om drygt ett år blivit en realistisk målsättning.

- Att får spela VM i Västerås vore jättestort. Självaklart så känns det att man nu är mer aktuell för det och det känns jättekul.

Hanna Pettersson frår sällskap i landslaget att fyra lagkamrater från Rönnby: Karolina Widar, Susanna Tuominen, Sanna Scheer och Anna Didriksson.

Euro Floorball Tour spelas i månadskiftet oktober/november.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista