32-åriga kvinnan döms till livstid för morden i Arboga

Det blev livstids fängelse för den 32-åriga kvinna som befunnits skyldig till att ha slagit ihjäl två små barn, ett och tre år gamla, och försökt slå ihjäl deras 23-åriga mamma i deras hem i Arboga den 17 mars i år. Det meddelade Västmanlands tingsrätt när domen kom klockan 11.

Tingsrätten dömer alltså den 32-åriga kvinnan till livstids fängelse och utvisning på livstid, hon ska också betala skadestånd till mamman till barnen på drygt 450 000 kronor och till andra målsägande på sammanlagt 130 000 kronor.

Tingsrätten menar att det är ställt utom allt rimligt tvivel att det är kvinnan som är skyldig.

Detta trots att det inte har funnits fingeravtryck och DNA-bevisning, och trots att mammans utpekande av den 32-åriga kvinnan underkänns av tingsrätten i domen, tingsrätten menar att det inte är möjligt att säga vad som är autentiska, verkliga minnen och vad som kan vara omedveten påverkan från omgivningen.

Tingsrätten bygger istället sin dom på den samlade övriga bevisning som finns, att kvinnan varit i Arboga vid tiden för morden, att hon haft motiv, och att man i utredningen uteslutit att det skulle kunna vara någon annan gärningsman.

Patrik Åström
patrik.astrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista