Köping

Idrottsplatsen blir dyrare, försvaras av kommunalråd

Upprustningen av Köpings idrottsplats visar sig bli dyrare än vad man först hade räknat med. Sju miljoner kronor blir kostnaden i stället för fem och en halv som man trodde i april. Men enligt kommunalråd Elizabeth Salomonsson får man nu mer för pengarna.

- Vi har lagt till bättre belysning, högtalaranläggning och tidtagaranläggning, så att vi tycker ändå att vi får mycket för pengarna, säger kommunalrådet Elizabeth Salomonsson, som tycker att det är en bra investering.

Till att börja med handlade det om att ordna allvädersbanor på Köpings IP. Men under resans gång har olika saker tillkommit.

Annan utrustning som kommer att finnas är vattengrav för hinderlöpning, stavhoppsgrop och stavhoppsmatta.

I april låg den föreslagna kostnaden på 5,5 miljoner kronor, fördyringen är alltså 1,5 miljoner. Kommunen har fått in anbud. Det som fattas för att man ska kunna skriva under är kommunstyrelsens godkännande och det kommer troligen på torsdag.

- Vi har en klar och tydlig majoritet för det här projektet, och vi vet att det är många som längtar efter beslutet, säger Elizabeth Salomonsson.

Kenneth Lindquist
kenneth.lindquist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista