fagersta

Startskott för fridrottssatsning i kommunen?

Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg behöver en friidrottsklubb, det anser Göran Kihl på Västerås friidrottsklubb som onsdag kväll ordnar ett projektmöte i Fagerstahallen. Siktet är inställt på en inomhusarena 2012.

Projektet, som heter ”vita fläckar”, bjuder in föräldrar och andra intresserade för att pejla intresset.

- Friidrotten var väldigt livaktig i Fagersta, men sedan kom allvädersbanor samtidigt som anläggningar i norra länet försämrades och försvann så småningom, säger Göran Kihl.

- Friidrotten är egentligen alla idrotters grund, kooridination, styrka, snabbhet och teknik har man ju nytta av i nästan vad man än gör, säger han.

Köping och Arboga har klubbar idag och i viss mån Sala. Men ungdomar försvinner när de behöver inomhusträning. Räddningen är hallen i Västerås där både Sala och Hallstahammar tränar under vintern.

- Nu gäller det att få med kommunledningen så att det ska kunna skapas anläggningar. Det finns även möjligheter med bidrag idag från staten, anläggningsstöd och bidrag för ny verksamhet. Men det krävs ändå kommunala insatser, säger Göran Kihl.

Michael Gawell
michael.gawell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".