Västerås

Juhlin avgjorde i slutminuterna

Västerås IK vann hemma över Björklöven med 3-2 efter en jämn men inte allt för välspelad match.

Segerskytt blev rutinerade Patrik Juhlin som satte 3-2 i numerärt överläge med bara två minuter kvar av matchen.

Det var Björklöven som var det aningen bättre laget efter två spelade perioder i en match som var ganska hafsig och innehöll en del slarv.

Gästerna hade lite bättre ordning på passningsspelet och tog ledningen i numerärt underläge genom Jonas Floberg efter en kontring.

Kvitteringen för hemmalaget kom efter att de blev av med ett numerärt överläge då Kalle Olsson blev utvisad och det blev spel fyra mot fyra. Men det dröjde bara några sekunder efter tekningen innan Sebastian Meijer satte 1-1.

I den andra perioden tog återigen Björklöven ledningen då Johan Forsberg fräckt gick runt kassen och tryckte in pucken vid den bortre stolpen, efter ganska tamt spel av VIK-försvaret.

Björklöven hade efter det fina chanser att utöka ledningen, men de har haft stora problem med spelet i numerärt överläge och lyckades inte utnyttja sina chanser.

Med tre minuter kvar av mittperioden fick VIK till en snabb spelvändning och Mikael Backlund svarade för sitt första mål för säsongen, efter att han kommit tillbaka från sitt äventyr i Kanada.

I den sista perioden ökade Västerås tempot och tog kommandot i matchen. Men det gav inte resultat förrän med två minuter kvar att spela då Patrik Juhlin avgjorde i spel fem mot fyra.

Målet var en fräckis när Juhlin, vid den borte stolpen, snappade upp ett backskott som tog i sargen bakom målet och hittade en lucka och vallade in pucken via målvakten Daniel Wälitalos ben.

***

Västerås-Björklöven 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)
Första perioden: 0-1 (10.54) Jonas Floberg (Johan Svedberg) spel fyra mot fem, 1-1 (14.39) Sebastian Meijer (Henrik Nordfeldt).
Andra perioden: 1-2 (8.02) Johan Forsberg (Mattias Wennerberg, Magnus Gästrin), 2-2 (17.05) Mikael Backlund (Stefan Hellkvist, Pär Arlbrandt).
Tredje perioden: 3-2 (18.09) Patrik Juhlin (Marcus Söderkvist) spel fem mot fyra.
Skott: 29-31 (10-11, 9-8, 10-12).
Utv, Västerås: 7x2, 1x10. Björklöven: 8x2.
Domare: Alexander Vikström, Linköping.
Publik: 2 383.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista