Projektledare Marina Alvmo

"Klokt" projekt ska ge studenter en bra start

Mälardalens Högskola vill göra sina studenter mer attraktiva på arbetsmarknaden. Därför har man nu i höst dragit igång en satsning man kallar ”KLOK”. Det står för ”Kunna Lära Och Kommunicera”.

Det är ett komplement till de ordinarie programmen och handlar bland annat om karriärplanering och jobbsökeri.

- Vi måste stötta våra studenter på olika sätt, programmet ger kunskaper som de har med sig, men ”KLOK” ska ge det där lilla extra så att man blir mer medveten och känner sig trygg och kan mera saker när man kommer ut i arbetslivet, säger Marina Alvmo, projektledare för satsningen.

- Man ska kunna kommunicera det man har lärt sig, så på något sätt är det ett sammantag utav det vi lovar våra studenter, att de ska vara kunniga när de kommer ut i arbetslivet, säger hon.

Hur går kurserna till?

- En kurs har börjat nu i höst som heter ”Klok studieteknik”, det är storföreläsningar och de gör tentamen som vid vanliga kurser och det fungerar fantastiskt bra, säger Marina Alvmo.

Varför ingår inte detta i de ordinarie programmen?

- Vi önskar att de ska göra det, i vissa program gör de det redan. Men programmen ser olika ut och vissa saker får inte plats. I framtiden kanske de ligger i ordinarie program, men så länge de inte gör det vill vi kunna erbjuda ”KLOK”, säger Marina Alvmo.

Michael Gawell
michael.gawell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista