Handikappade barn drabbas av strejken

Nu riktas ilska mot Kommunal som inte ger dispens från strejken till Handikappidrottens dag i Västerås. Hundratals barn drabbas.
Kommunalstrejken sätter käppar i hjulen för Handikappidrottens dag som skulle ha arrangerats i Västeråshallen nu på lördag. Flera hundra handikappade barn skulle ha deltagit och bland annat fått möjlighet att prova på olika idrotter. Men nu blir det inte så - vaktmästaren i Västeråshallen är nämligen uttagen i strejk, och Kommunal har inte gett någon dispens. Hans Jansson, idrottskonsulent på Västmanlands handikappidrottsförbund är mycket besviken. - Vi har sökt dispens men fick inte. Och med tanke på att Kommunal beviljat dispens till Örebros och Djurgårdens kommersiella fotbollsmatcher och att man sagt att funktionshidrade inte ska blir drabbade av strejken, så tycker jag att Kommunal agerar väldigt inkonsekvent, säger Hans Jansson till P4 Västmanland. - Vi sökte dispens för att en vaktmästare skulle låsa upp dörren, släppa in oss och låsa efter oss. Att tillåta det kan knappast motverka Kommunals syfte med strejken, säger en besviken Hans Jansson. Någon motivering på avslaget har Kommunal inte lämnat. Malmabergs IK har startat ett eget innebandylag för handikappade barn. Laget har tränat länge inför lördagens uppvisningsmatch. Nu är besvikelsen är stor över att matchen inte blir av. - Jag är ledsen för det här. Det känns tråkigt, säger Marcus Åhman-Dahl, en av spelarna, till P4 Västmanland. Även föräldrarna är besvikna på Kommunal. Susanne Dahl, mamma till Marcus, är bestört: - Jag kan förstå att Kommunal vill ha sina pengar och högre löner, men varför ska en tredje part bli drabbad? Det är alltid barnen som blir drabbade, och särskilt de här barnen. De har ju liksom ingenting annat, säger Susanne Dahl till P4 Västmanland. Dan Berger tränar Malmabergs IF:s innebandylag för handikappade barn och även han är besviken på Kommunal: - Det är synd om barnen. De har ju sett fram emot att få spela uppvisningsmatchen, och i samband med det skulle vi också haft vår avslutning och delat ut priser. Det blir tufft för dem. De kommer att bli ledsna, säger Dan Berg till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".