Västerås

Inget kval för VSK Fotboll

Inför den sista omgången i fotbollens division 1 norra hade VSK Fotboll en liten chans att komma tvåa och därmed gå till superettankval.

Nu vann VSK hemma mot Sylvia med 2-1, men då Vasalund vann stort mot BK Forward så blir Vasalund tvåa tack vare bättre målskillnad än VSK Fotboll.

Det blev aldrig så dramatiskt som de flesta hade hoppats på inför avgörandet av fotbollens division 1.

VSK hade hoppats på att göra ett tidigt mål mot Sylvia för att sätta press på Vasalund, men istället blev det tvärtom.

Vasalund tog ledningen mot BK Forward med 1-0 samtidigt som VSK hade problem att göra mål i sin match. Men hoppet tändes för de nästa 2000 åskådarna på fotbollstadion då Forward kvitterade mot Vasalund och i det läget räckte det med seger för VSK.

Men 0-0 stod sig i halvtid samtidigt som Vasalund tog tillbaka ledningen. I den andrahalvleken lyckades Johan Slättman nicka in ledningsmålet för VSK, men då hade Vasalund sprungit iväg och avgjort kampen om kvalplatsen till Superettan.

Vasalund vann till slut med hela 6-1 och slutresultatet i Västerås skrevs till 2-1 för VSK och därmed kom Vasalund för på bättre målskillnad.

***

Västerås SK Fotboll-IF Sylvia 2-1 (0-0)
Målen: 1-0 (63) Johan Slättman, 2-0 (89) Martin Andersson, 2-1 (94) Sebastian Lindgren.
Publik: 1 846 på Swedbank Park.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista