Skinnskatteberg

Folkhögskolan vill utöka teaterlinjen

Efter besparingar hoppas nu Skinnskattebergs folkhögskola på en utökad teaterlinje i framtiden.

– En tvåårig skådespelarutbildning med regi också som ett tillval med någon slags entreprenörsskap också så att man kan hitta andra vägar eftersom alla inte går via scenskolan, säger teaterläraren Henry Lehto.

Vid årskiftet tog den ideella föreningen Bergslagens folkhögskola över Skinnskattebergs folkhögskola, föreningen består av olika organisationer inom arbetar-rörelsen.

Sedan dess har man genomfört besparingar, konstlinjen har lagts ner, men nu hoppas teaterläraren på folkhögskolan Henry Lehto alltså på ett lyft för teaterlinjen.

Att starta ett extra år på teaterlinjen är något som rektorn på Bergslagens folkhögskola, Arent Persson ser som positivt, men först är det en del som måste lösas för att ett extra år ska bli verklighet.

– Det gäller ju att frigöra de resurser som krävs för att ha ytterligare ett antal elver på teaterlinjen. Delvis kan man säga att vi gjort det lite grand genom att vi nu inte har någon konstlinje, men fortfarande är det inte helt klart att vi får in ett andra år inom den ram som vi har att jobba med, säger Arent Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista