Hallstahammar/Fagersta

Två länsbor i stor dopningshärva

En stor dopningshärva nystas nu upp av polis och åklagare. Polisen gjorde under tisdagen tillslag på flera platser runt om i landet, bland annat i Västmanland. Omkring 40 personer har tagits in till förhör. Två av de misstänkta kommer från Hallstahammar respektive Fagersta.

- De har berättat en del (i förhör), och en del saker är kontrollerade och stämmer bra. Andra saker måste vi styrka och se om det är korrekt. Det säger Mikael Eriksson, chef för narkotikaroteln i Västmanland.

Det handlar om en 25-åring i Hallstahammar som är misstänkt för dopningsbrott och som är känd av polisen sedan tidigare. Dessutom en 34-åring i Fagersta som inte har något förflutet i kriminalregistret.

Enligt polisen är det här en av de största dopningsutredningarna i Sverige. Huvudmän misstänks vara två personer i Malmö respektive Gävle. Det via de båda männens datorer som männen i Hallstahammar har kunnat spåras.

Kristin Axinge Jaslin
kristin.axinge-jaslin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista