"Centraliseringsiver skrämmer"

Norbergs kommunalråd kritiserar staten och landstinget för att utarma småkommunerna. "Statens och landstingets centraliseringsiver skrämmer folk", säger han.
Ett exempel på det är landstingskonsulternas kritiserade dellösning på landstingets dåliga ekonomi; att lägga ner större delen av den medicinska verksamheten vid Bergsslagssjukhuset i Fagersta och flytta den till Centrallasarettet i Västerås. Kent Persson radar upp flera exempel på verksamheter som helt eller delvis försvunnit från trakten. -Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, neddragningar på Polisen, Vägverkets verksamhet i Norberg är försvunnen, gamla Televerket och så vidare... listan där staten och landstinget har bidragit till att minska sin närvaro i regionen kan göras lång. Och den här utredningen är ett steg i samma riktning, och det visar att centraliseringstanken lever i allra högsta grad hos landstinget, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".