VSK har lämnat in stillbilder och videofilmer för att bevisa sin sak.

VSK vill vinna skandalmatch - och få kvalplats

Västerås SK vill tilldömas segern i den så kallade skandalmatchen mot Syrianska FC i slutet av september, som fick avbrytas på grund av bråk på läktaren.

Fotbollförbundet har faställt resultatet till 1-1.

I sitt överklagande menar Västerås SK nu att det var Syrianskas publik som bråkade, och att VSK därför borde tilldömas segern med 3-0.

– Vi vill ha rättvisa. Enligt tävlingsbestämmelsernas paragrafer sägs det att om ett av lagen är felande ska det andra laget tilldömas segern med 3-0, säger VSKs vice ordförande Claes Svensson.

– Det här är en parallell till Danmark-Sverige i EM-kvalet, där Sverige tilldömdes segern med 3-0. Det här är en precis lika påtaglig situation, säger Claes Svensson till P4 Västmanland.

Om VSK får segern tar de en kvalplats till superettan, men Claes Svensson menar att överklagan inte är ett desperat försök att nå dit:

– Vi tycker inte att det här är ett dugg desperat. Det här handlar om att man ska få en rimlig chans att få likartade förutsättningar.

– När domaren avbröt matchen återstod det fem minuter och på fem minuter kan det faktiskt hända mycket. Vi hade kunnat vinna den matchen med 2-1, säger Claes Svensson till P4 Västmanland.

Marcus Carlsson
marcus.carlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista