Barnmorskorna Päivi Karmakar och Anna Mosslind på förlossningsavdelningen i Västerås.

Barnmorskor oroliga över framtiden

Barnmorskorna i länet är oroliga över den egna yrkeskårens framtid. De menar att alltför låga löner, dålig löneutveckling och undervärderad kompetens gör att allt fler avskräcks från att vidareutbilda sig till barnmorskor. Ett problem eftersom det beräknas bli en stor brist framöver.

– Väldigt många barnmorskor är 45, 50 år och däröver. Och det är klart, om 15 år då är det många av oss som har gått i pension, säger Anna Mosslind som är barnmorska på Centrallasarettets förlossningsavdelning i Västerås.

Barnmorskorna är de som har den längsta utbildningen av specialistsjuksköterskorna - 4,5 år på högskola eller universitet.

De har två yrkeslegitimationer, en som sjuksköterska och en som barnmorska. Först krävs nämligen en 3-årig sjuksköterskeutbildning innan man får påbörja den 1,5 år långa påbyggnadsutbildningen till barnmorska.

En vidareutbildning som tyvärr lockar allt färre eftersom det lönemässigt inte lönar sig att studera vidare.

– Det är uppseendeväckande små löneskillnader mellan en nyutbildad sjuksköterska och en nyutbildad sjuksköterska, förklarar Anna Mosslind.

Barnmorskornas oro inför yrkeskårens framtid i länet och irritationen över den rådande situationen beror främst på två saker: låga löner och dålig löneutveckling.

Lönerna i Västmanland ligger betydligt lägre än i andra landsting. Genom att välja att pendla till exempelvis Sörmland eller Uppland kan en barnmorska höja sin månadslön med 4 000 - 5 000 kr per månad. Vissa som väljer att pendla till Stockholm kan höja sin lön med mellan 8 000 och 10 000 kronor.

Dessutom anser barnmorskorna att möjligheten till löneutveckling i princip är obefintlig inom landstinget Västmanland.

– En barnmorska som har jobbat i 20-25 år, han eller hon kanske tjänar 4 000 - 5 000 kronor mer i månaden än någon som är nyutbildad, förklarar Anna mosslind.

Barnmorskornas uppmaning till landstinget Västmanland som arbetsgivare är tydlig. Genom att lönemässigt visa att man värdesätter den kompetens som finns hos barnmorskorna samt att tillåta en rimlig löneutveckling, kommer man att få fler att vilja utbilda sig till barnmorskor menar de.

– Man bibehåller då den kvalitet som finns och samtidigt så säkrar man rekryteringen i framtiden, avslutar Anna Mosslind, barnmorska på förlossningsavdelningen på Centrallasarettet i Västerås.

Jenny Berggren
jenny.berggren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".