Köpings lasarett kan få hjälp av företag i KAK-området.
Köping

Företag hjälper Köpings lasarett?

Landstinget Västmanland för just nu diskussioner med näringslivet i Köping, Arboga och Kungsör om hur man ska kunna samarbeta med företagen om Köpings lasarett. Men det handlar inte om att privatisera sjukhuset, enligt landstingsrådet Tomas Högström (m).

– Det här leder inte till att Köpings lasarett blir privatiserat, det kan jag garantera, säger Tomas Högström till P4 Västmanland.

– Det handlar om hur de med sin kompetens kan bidra. Vad det i slutänden utmynnar i är för tidigt att svara på, säger Högström.

Men oppositionsrådet Denise Norström (s) är orolig att diskussionerna leder till ett samarbete som stort sett blir klappat och klart innan frågan ens tagits upp politiskt:

– Ja, det är det man är orolig för. Har man så bred majoritet som möjligt blir det ofta bra beslut.

– Men när fakta läggs på bordet och ingen har fått vara med och diskutera och kanske komma med synpunkter som är viktiga, är det risk att det kan gå väldigt fel, säger Denise Norström till P4 Västmanland.

Marcus Carlsson
marcus.carlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista