Västerås

Ännu ett avslag för VSK fotboll

Västerås SK fotboll fick inget gehör i Svenska Fotbollförbundets besvärsnämnd. Nämnden avslog på fredagen klubbens överklagan efter matchen mot Syrianska FC.

Matchen i slutet av september avbröts på grund av bråk på läktaren och fotbollförbundets disciplinnämnd beslutade i efterhand att matchresultatet skulle fastställas till 1-1. Därmed gick VSK miste om kvalet till Superettan. Disciplinnämndens beslut fastställs nu alltså av besvärsnämnden. Ett fegt beslut, tycker VSK: s vice ordförande Claes Svensson:

- Man har ju inte överhuvudtaget tagit någon som helst hänsyn till det vi påpekade i vår överklagan, där det förekommer ett antal rapporter som entydigt visar att säkerheten runt hela matchen var bristande.

VSK menar att det var Syrianska FC:s supportrar som började kasta sten, men fotbollförbundets besvärsnämnd skriver i sitt beslut att de som kastade sten stod utanför arenan och därför kan inte Syrianska FC klandras. Claes Svensson säger till P4 Västmanland att VSK har bevis för att stenkastarna först var inne på arenan och det var när de kördes ut därifrån som de började kasta sten från utsidan.

- Är det på det sättet Svenska fotbollförbundet menar att man ska bedriva säkerhetsarbete runt fotbollsmatcher i framtiden, då tror jag att svensk fotboll står inför väldigt stora problem, säger Claes Svensson.

Klubben har en möjlighet att gå vidare och begära prövningstillstånd i Riksidrottsnämnden, men även om klubben skulle få ärendet prövat och få rätt så missar VSK kvalet:

- Det kommer ju inte kunna påverka någon form av sportsligt beslut i sammanhanget för kvalmatchen går ju redan nu på onsdag, den 29:e, säger Claes Svensson.

Han säger däremot att VSK ska vända sig till Riksidrottsnämnden för att överklaga bötessumman på 10 000 kronor, som disciplinnämnden utdömde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista