VÄSTERÅS

Många skadade när bil körde in i busskur

Uppdaterad 06:05

Minst tolv personer skadades när en personbil med en 16-åring vid ratten natten till söndagen körde in i en folksamling vid en busskur på Bjurhovda, i de östra stadsdelarna av Västerås.

Det var en 16-årig pojke som saknade körkort som körde bilen. Han gav sig själv tillkänna på olycksplatsen.

Ett 20-tal personer stod vid busskuren när olyckan inträffade. Tolv personer fördes till sjukhus, men ingen har fått livshotande skador.

Enligt Ivan Åslund, befäl vid polisens ledningscentral i Västmanland, handlar skadorna om arm- och benbrott, skrapsår och bulor.

Även den 16-årige bilföraren fördes till sjukhus, med lindriga skador. Han är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och olovlig körning. Han var inte alkoholpåverkad.

16-åringen är bekant med bilägaren och hade tagit bilen utan ägarens kännedom. En person till, jämnårig med 16-åringen, var med i bilen när olyckan inträffade. Han har hörts som vittne. 

Det var mycket rörigt på olycksplatsen, enligt polisen, med flera chockade personer. Eftersom olyckan inträffade i närheten av ett bostadsområde, uppmärksammade många olyckan och sökte sig till platsen. 

Polisen försöker underrätta anhöriga till de skadade och till de som befunnit sig på olycksplatsen. 

Enligt befäl Ivan Åslund har SOS Alarm kopplat in den lokala krisgruppen, POSOM-gruppen, med representanter för bland annat sjukvård, socialtjänst och kyrka. Gruppen samlas i närliggande Tomaskyrkan.

Monica Elfström
monica.elfstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".