västerås

16-åringen frisläppt efter förhör

Den 16-årige pojke som körde den personbil som rammade en busskur i Västerås natten till söndagen har nu släppts av polisen efter förhör. Orsaken är pojkens låga ålder.

De sociala myndigheterna har nu kopplats in när det gäller 16-åringen, säger Per Strömbäck, pressinformatör vid polisen i Västmanland.

Det var vid midnatt som ett tiotal personer skadades när 16-åringen tappade kontrollen över bilen och körde in i en busskur på Bjurhovda i Västerås.

Mellan 15 och 20 personer, mestadels ungdomar, stod i busskuren.

Många av dem fick föras till sjukhus med bland annat ben- och armbrott. En pojke född 1990 skadade bröstkorgen och är inlagd på intensivvårdsavdelningen på Centrallasarettet i Västerås, men enligt Per Strömbäck har ingen fått livshotande skador.

16-åringen misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada, olovlig körning och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Pojken har erkänt och är enligt polisen väldigt ångerfull.

Lugnt hos krisgruppen

Det har varit lugnt hos den lokala krisgruppen, POSOM-gruppen, som kallades in i samband med olyckan. Få har hört av sig.

POSOM-gruppen består av representanter för bland annat sjukvård, socialtjänst och kyrka, och är beredd att ta emot personer som känner att de vill prata om olyckan.

POSOM-gruppen kan man nå via polisen.

Eva Kleppe
eva.kleppe@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista