1 av 2
Ola Saaw
2 av 2
Elizabeth Salomonsson
köping

Strid om Folkets Park i Köping

Renoveringen av Folkets park i Köping riskerar att bli dyrare än beräknat eftersom huset var mer illa åtgånget än man trodde från början. Man har upptäckt mer asbest än vad man kände till innan.

Kostnaden beräknas i dag landa på 25 miljoner kronor. Men det tror inte oppositionsledaren och moderaten Ola Saaw räcker.

- Nu finns det anledning att misstänka att det ramlar i väg några miljoner ytterligare. Men jag tycker inte man ska stoppa uppfräschningen. Skulle man avbryta nu skulle man kanske få skadestånd från firman som jobbar. Det säger Ola Saaw.

Majoriteten som består av (s), (v) och (mp) har drivit igenom beslutet trots oppositionens motstånd. Från början var upprustningen tänkt att kosta 15 miljoner, efter upphandlingen landade beloppet på 25 miljoner. Men majoritetens ledare håller inte med om att det kommer att skena ytterligare.

- Det finns inga indikationer på att det blir dyrare. Det som har hänt att när man börjar byggga om så har man stött på vissa saker som man inte kände till tidigare. Under ett golv hittade man lite mer asbest än vad man kände till tidigare. Jag tycker inte man ska överdriva det här, säger socialdemokratiska kommunalrådet Elizabeth Salomonsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista