Sala

Kommunalråd medverkar i reklamfilm

Salas centerpartistiska kommunalråd Carola Gunnarsson deltar i en reklamfilm för knäckebröd. Hon motiverar det med att hon vill marknadsföra Sala.

Filmen handlar om en Salabo som har funderat ut en ny smak på en knäckebrödsmörgås.

I filmen ser man mannen i fråga, hans familj, hans gamla hemkunskapsfröken samt till sist kommunalrådet Carola Gunnarsson.

Kommunalrådet säger att hon än så länge inte tecknat några nya kontrakt utan avvaktar först vilka effekter reklamfilmen om knäckebröd får.

På frågan om vilket nästa företag blir som hon gör reklam för svarar hon att hennes huvudinsats i den nu aktuella filmen var för att göra reklam för Sala.

- Så vackra bilder, så vackra miljöer och dessutom lyfta fram det entreprenörskap som finns här i kommunen - det tycker jag var ganska lyckat, säger Carola Gunnarsson.

Hon fick ingen ersättning för sin medverkan i filmen.

- Jag fick ägna en söndag åt det här. Det var betalningen. Inga pengar, inte ens ett paket knäckebröd.

Carola Gunnarsson säger att man i kommunen är väldigt mån om att inte ägna sig åt mutaffärer, därav ingen ersättning.

Hade du några betänkligheter innan du valde att ställa upp i den här reklamfilmen?

- Nej det hade jag inte, därför att det var två villkor som jag lyfte fram. Det ena var att det skulle vara en reklamfilm som visade de positiva delarna av Sala, de vackra miljöerna både från staden och landsbygden. Det var dessutom en film som inte skulle göra sig lustig på andra människors bekostnad, säger Carola Gunnarsson.

Och så här säger hon om resultatet:

- Jag tycker det blev en trivsam film som ger en bra reklam för Sala, säger centerpartistiska kommunalrådet Carola Gunnarsson.

Annika Nordin
annika.nordin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista