Martin Sander ny IVH-tränare.
Västerås

IVH Västerås herrar byter tränare

IVH Västerås handbollsherrar har fått en tung start i allsvenskan och ligger näst sist på nedflyttningsplats.

Klubben har nu sparkat tränaren Ferenc Panzcel och istället tar spelaren Martin Sander över ansvaret.

- Vi har släppt in förbaskat många mål och det är något som inte stämmer, säger klubbens ordförande Bo Eirud.

- Anledningen till att vi tog det här beslutet är att han inte lyckats fått laget med sig och de sportsliga framgångarna som uteblivit.

Ordförande Bo Eirud räknar upp tre punkter om varför det inte har fungerat med Ferenc Panzcel som tränare.

Dels att hans taktik i försvarsspelet inte fungerat och att han inte velat ändra tillbaka till det gamla. Dels språket - han pratar ingen svenska men viss engelska.

Och dessutom att han inte fått någon hjälptränare som klubben utlovade men inte kunnat hålla. Bo Eirud menar att styrelsen får ta på sig en stor del av ansvaret att Panzcel inte lyckats med sitt uppdrag.

- Det är klart att det är vi som har det yttersta ansvaret. Vi borde nog ha gjort en bättre research än vad vi har gjort.

Den som tar över rollen som huvudtränare blir spelaren Martin Sander som är axelskadad och på väg tillbaka. När han fick frågan att ta över tvekade han inte.

- Det kändes självklart. Jag brinner för den här föreningen och trivs väldigt bra i klubben, så det var inget tvivel, säger Martin Sander.

Sander som är axelskadad har under inledningen av säsongen hjälpt den tidigare tränaren Fernec Panzcel och nu ska han försöka vända den negativa trenden.

- Det är viktigt att få igång träningarna, ingjuta lite mod i grabbarna och skapa glädje i truppen för det har varit lite si och så med det, säger Martin Sander.

Den nye tränarens första uppdrag är på söndag då det är bortamatch mot tabellåttan BK Heid.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".