Västerås

VSK Fotboll överklagar böter

Efterspelet från skandalmatchen mellan Västerås SK och Syrianska FC fortsätter.

Nu överklagar VSK till Riksidrottsnämnden de böter på 10 000 kronor som klubben fick på grund av att en supporter kastat in en PET-flaska på planen.

- Vi har granskat tidigare bestraffningar i liknande fall och nivån är orimlig, säger VSK:s vice ordförande Claes Svensson till klubbens hemsida.

Det var för en månad sen som toppmötet mellan Syrianska FC och Västerås SK fick avbrytas då några minuter var kvar att spel.

Ställningen var 1-1 då det utbröt tumult på läktaren och domaren bestämde att matchen inte kunde spelas färdigt. Efter det har det varit flera turer där VSK Fotboll inte varit nöjda med de beslut som fattats av Svenska fotbollsförbundet.

Förbundets disciplinämnd fastställde resultatet i matchen till 1-1 och dömde VSK till 10 000 kronor i böter och Syrianska till 25 000 kronor.

VSK överklagade beslutet till förbundets besvärsnämnd där VSK ville att de skulle tilldömmas segern med 3-0 eftersom de hade bevis på att det vara Syrianskas supportrar som startat bråket inne på arenan och var anledningen till att matchen avbröts.

Men VSK fick avslag och nu går man vidare till Riksidrottsnämnden för att överklaga bötesbeloppet. Däremot tänker inte VSK överklaga det sportsliga, att matchen fastställdes till 1-1 istället för 3-0 till Västerås.

- Att Riksidrottsnämnden skulle gå emot ett specialförbund som Svenska fotbollförbundet är enligt vår uppfattning i det närmaste osannolikt, säger Claes Svensson.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".