10 miljoner i underskott i Heby

Heby kommuns ekonomi har ännu en gång skenat iväg. Vid kommunstyrelsens senaste sammanträde fick politikerna klart för sig att allt talar för att det blir tio miljoner i underskott i år. Stora besparingar inom äldrevård och skola kan bli följden.
En parlamentarisk grupp utsågs med uppgift att hejda utvecklingen och hitta hållbara lösningar. Och den ekonomiska situationen kom som en obehaglig överraskning för politikerna. - Vi har känt på oss det här, men ekonomerna kom med sifforna först i slutet av förra veckan, så vi har inte vetat nivån på underskottet, men eftersom statsbidragen minskat med över fem miljoner har vi förstått att det gått mot minus, säger kommunalrådet Rolf Edlund till P4 Västmanland. På frågan om vilka förändringar det kommer att handla om, svarar Rolf Edlund undvikande: - Det är svårt att ha några konkreta förslag. Idéer och visioner finns men de måste bollas mellan och inom partierna. Därför är det bra med en sådan här parlamentarisk grupp som går in i det här på ett konstruktivt sätt. Men enligt vad P4 Västmanland erfar kan nedläggningar av servicehus eller stängningar av skolor bli aktuellt för att spara pengar i Heby.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".