Gemensam ambulansorganisation föreslås

Socialdemokraterna i Landstinget Västmanland skriver i en motion till landstingsfullmäktige att man bör utreda om det går att skapa en ambulansorganisation tillsammans med Södermanland, Uppsala län, Dalarna och Örebro län.

Det socialdemokratiska oppositionsrådet i landstinget, Glenn Andersson, vill att man bildar ett kommunalförbund med en gemensam ledarstab som kan utveckla ambulansorganisationen och göra gemensamma investeringar.

– Vi vet att ambulansorganisationen står inför stora utmaningar, man måste behålla kvalitén och det kommer att bli dyrare, säger Glenn Andersson.

Just nu pågår det en översyn av ambulansen i Västmanlands län, men den utredningen tycker Glenn Andersson tar för lång tid.

– Den här utredningen är ju väldigt långsam och majoriteten har ju fördröjt det här ärendet, säger Andersson till P4 Västmanland.

Linnéa Nord
linnea.nord@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".