Köping

Inga tomter till salu på Fylgia

Det blir inga tomter till försäljning på området Fylgia i Köping i år. NCC som äger marken har kommit fram till att det just nu inte finns tillräcklig efterfrågan i Köping.

– Köping är en mindre stad och det finns gott om tomter ute till försäljning på annat håll. Så vi bedömer att det inte finns tillräckligt stor efterfrågan, säger Bosse Aneheim på NCC.

NCC äger marken mellan Västra Långgatan och Järnvägsgatan där de 20 påtänkta tomterna ligger. I dag växer gräs och buskar här, och det ligger en del byggmaterial på vissa ställen.

– Det kan ju göras snyggare än att ha det så här. Det kan bli snyggt om man planterar i stället för att ha det på det här sättet, säger köpingsbon Lennart Ahlstrand som bor i närheten.

Köpings kommun har förberett en ändring av detaljplanen som det av allt att döma kommer att fattas beslut om inom kort.

Kommunstyrelsen har föreslagit till fullmäktige att man ska godkänna den nya detaljplanen så att det i en framtid blir fritt fram för bostadsbyggande.

– Att efterfrågan har sjunkit har inget med finanskrisen att göra, säger Bosse Aneheim på NCC.

Men han tillägger att det kan bli aktuellt med tomtförsäljning i framtiden om efterfrågan ökar.

Kennet Lindquist
kennet.lindquist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista