sala

Värdshus sökes vid Evelund

Sala kommun vill gärna att det byggs ett värdshus vid nya förbifart Sala, närmare bestämt vid rastplats Evelund. På måndag släpps trafiken på på den nya vägen, men något nytt värdshus syns inte till.

– Tyvärr så har det väl inte gått så bra att få någon intresseanmälning hittills, säger Håkan Svärd som är kommunens planerings- och utvecklingschef.

Sala kommun vill sälja den drygt 6 000 kvadratmeter stora tomten vid rastplats Evelund till någon som sedan själv bygger upp ett nytt värdshus.

Redan tidigt i våras skickades en allmän förfrågan ut för att se om det fanns någon intressent, men det gjorde det alltså inte.

Efter ombyggnaden av riksväg 67/70 ses rondellen vid rastplats Evelund som den viktigaste infarten till Sala.

Anläggningen vid rastplatsen är tänkt att bli som Salas ansikte utåt. Därför är också arbetet med utformningen av platsen viktig, säger Håkan Svärd.

– Med värdshus, bensinpump, möjlighet till rastplats, lekytor och så vidare.

Målet är att det ska finnas ett värdshus vid rastplats Evelund år 2009-2010, och efter nyår kommer kommunen därför att bli mer aktiva i sökandet efter en köpare till marken.

Man kommer att se över hur mycket och vilken typ av trafik som färdas längs vägen eftersom man tror att det gör det lättare att hitta en köpare.

Jenny Berggren
jenny.berggren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".