Västerås

Tränarduon lämnar Syrianska IF Kerburan

Som vi tidigare berättat i nyheterna kommer tränarduon Jonny Rödlund och Erik Acar inte att fortsätta träna Syrianska IF Kerburan. I går beslutade man att att gå skilda vägar. Ett beslut som Jonny Rödlund inte tycker är konstigt med tanke på att Syrianska nu klättrat upp till division 1.

-Jag förstår att folk kommer att tycka att det är lite konstigt men för är det inget konstigt för har man gått upp en serie så krävs det enormt mycket mer och jag tror att klubben kommer att hitta en ännu bättre tränare om jag ska vara riktigt ärlig, säger Jonny Rödlund, till P4 Västmanland.

Syrianskas sportchef: ”Inget konstigt”

Jonny Rödlund sa upp sitt kontrakt för en månad eftersom Syrianska nu avancerat till division ett. Tanken var att man igår skulle ha omförhandlat kontraktet. Men man beslutade sig istället för att gå skilda vägar. Erik Acars kontrakt har gått ut, syrianska valde att inte förlänga det, man ville behålla Erik som spelare men det avböjde han. P4 Västmanland har försökt nå Erik Acar utan att lyckas. Enligt syrianskas sportchef Gebro Akpinar är det inget konstigt med att avbryta kontrakten med tränarduon:

-Nej, jag tycker egentligen att det inte är några större konstigheter. Vi är full nöjda med det deras insats så vi skiljs åt som vänner och det är inga konstigheter med det, säger syrianskas sportchef Gebro Akpinar, till P4 Västmanland.

Linnéa Nord
linnea.nord@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista