Länsstyrelsen bemöter kritik

Nu bemöter länsstyrelsen kritiken från missbrukarvården vid landstinget på regeringens storssatsning på att förebygga alkoholskador.
Som vi berättat tidigare så ger regeringen omkring elva miljoner kronor till kommunerna i länet till förebyggande insatser mot alkoholen. Men enligt Christer Heedh, beroendeläkare vid landstinget, gör man fel när man enbart väljer att satsa mot alkoholen eftersom det är blandmissbruket som är det stora problemet. Karin Bodlund , tillförordnad socialdirektör vid länsstyrelsen, säger att det inte alls är meningen att man enbart ska arbeta mot alkoholen i kommunerna. I början av nästa år lägger man fram även handlingsplan mot narkotika och meningen är att kommunerna ska förebygga missbruket i stort. Karin Bodlund medger att det handlar om svåra problem men säger att kommunerna får nu tack vara extra pengar större möjligheter till att motverka missbruk på bred front.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista