Skinnskatteberg oroas inte över vårdbesparingar

Medan oron och kritiken är stor från både socialdemokrater och vänterpartister i Norberg och Fagersta över landstingets avvecklingsbeslut av Bergslagssjukhuset, finns inga reaktioner från Skinnskatteberg.
Kommunalrådet Mona Mattsson (s) konstaterar att man i Skinnskatteberg alltid fått åka några mil för att nå ett sjukhus. Köpings lasarett har alltid varit ett alternativ för skinnskattebergsborna och många har dessutom upplevt Bergslagssjukhusets resurser för små, vilket resulterat i remisser till Centrallasarettet. -En bra primärvård med utbyggt samarbete kan bli bra, säger Mona Mattsson till P4 Västmanland. Besparingarna vid Bergslagssjukhuset bekymrar alltså inte Skinnskattebergs kommunalråd nämnvärt. Däremot finns en oro bland företagare i Fagersta. Fagerstas fyra stora industrier har via sina verkställande direktörer skrivit ett brev till landstinget och vädjar om regionalpolitiska hänsyn när beslutet om sjukhusets framtid fattas. I brevet konstaterar cheferna att ingen flyttar till en region med bristande framtidstro.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".