Outnyttjade lokaler på Mälardalens högskola

Många av Mälardalens högskolas lokaler står tomma. Orsaken är ett internt bokningssystem som gör att varje enskild institution själv får betala för den tid de använder högskolans lokaler.
Näst efter personalkostnader är lokalerna det som kostar mest för Mälardalens högskola. För att få kontroll på kostnaderna och få ett mera effektivt utnyttjande av lokalerna så har högskolan de tre senaste åren haft ett interndebiteringssystem, där varje enskild institution själva har fått boka och betala för den tid de använt högskolans olika lokaler. En intern granskning av det hela har visat att det här har lett till att användningen av lokalerna har minskat, troligen för att de enskilda institutionerna vill spara pengar men samtidigt så får högskolan centralt ändå betala för de tomma lokalerna. Följden har alltså blivit att lokalerna inte används samtidigt som hyran ändå betalas. Granskningen visar också att det behövs mer personal än vad som nu finns för att hantera hyrorna och bokningen av högskolans egna lokaler.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".