Naturvän får årets miljöpris i Hallstahammar

Hallstahammars kommun delar idag ut sitt årliga miljöpris på 5000 kronor till någon som gjort insatser för natur och miljö.
I år går priset till Stefan Johansson, ordförande i Hallstahammars naturskyddsförening, som för priset bland annat för sina insatser kring lagårdssjön i närheten av Strömsholm. - Det känns mycket roligt och väldigt hedrande att få det här priset, säger Stefan Johansson till P4 Västmanland. - Det är särskilt roligt att ideella initiativ lyfts fram, det finns väldigt många initiativ i en kommun som bör uppmärksammas. Stefan Johansson får priset bland annat för att han med "stort engagemang och idérikedom har fört naturvårdenframåti Hallstahammar. Ett tydligt exempel är arbetet med Lagårdssjön i Strömsholm." skriver juryn i sin motivering. - Det är fina marker som hör till de finaste fågelmarker i Europa, den typen som vi har här kring Mälaren, säger Stefan Johansson. Priset på 5000 kronor delas ut på nationaldagsfirandet i Hallstahammar. Det delas årligen till den person, förening eller företag verksamt inom Hallstahammars kommun som har gjort insatser utan syftet att göra ekonomisk vinning. Något som stämmer in på Stefan Johanssons drivkrafter. - Känslan av att kunna skapa, och ha visioner att alla ska ha möjligheten att uppleva det som jag har upplevt i min barndom i sin hemkommun. Ofta är det så att de största upplevelserna händer när man bara tar en stilla stund, säger Stefan Johansson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".