Rally-SM till Köping

Rally-SM avslutas i år i trakterna runt Köping. Uppemot 50 000 åskådare kommer att stå ute i skogarna när det väl är dags i början av september, enligt Olle "Klipp-Olle" Johansson, en av arrangörerna.
- Vi räknar med att det blir en bra tävling. Start och mål är i Köping på fredagen och lördagen, och vi kommer att ha ett stort serviceställe i Köping under hela tävlingen, säger "Klipp-Olle" Johansson, som är en av dem som håller i arrangemanget. Arrangör är Kolsva Motorsällskap, som sedan 1989 har arrangerat Rally-SM vid flera tillfällen. I år blir det den sista deltävlingen som körs i trakterna runt Köping 5-6 september. Kolsva Motorsällskap hade inte tänkt delta i år, men det fanns ett önskemål från rally-ledningen att sällskapet skulle ställa upp också i år. - Man tycker att vi har bra arrangemang, bra vägar och mycket publik, säger "Klipp-Olle" till P4 Västmanland. Och intresset att se på rallytävlingarna brukar vara stort. - Man har räknat ut att det kanske blir uppemot 50 000 människor ute i skogarna vid varje SM-deltävling, säger "Klipp-Olle".
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".