Ny partiordförande: "Synd att vi måste finnas"

Mats Olander, ordförande för det nya partiet ''Sjukvårdspartiet Norra Västmanland'', var en av de fagerstabor som åkte till Centrallasarettet i Västerås idag för att protestera mot de planerade nedskärningarna på Bergslagssjukhuset.
- Det är synd att vi måste finnas, säger Mats Olander till P4 Västmanland. Det nya partiet vill vara en röst som ge rätt information, för enligt Olander finns det en stor förvirring bland folk om vad respektive besparingsförslag för sjukvården egentligen innebär. Men det nya partiet vill också påverka den framtida utvecklingen av sjukvården. - Genom samarbete vill vi påverka så att vi får en god länsdelssjukvård på alla fyra lasaretten i länet, säger Mats Olander till P4 Västmanland. Partiet vill inte placeras på den traditionella vänster-höger-skalan. -Absolut inte! Höger, vänster, rött, blått eller grönt kan inte vara mer ointressant än i den här frågan. Kärnfrågan är sjukvården i norra Västmanland, säger Mats Olander, ordförande i det nybildade partiet "Sjukvårdspartiet Norra Västmanland".

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".