Intagningsstopp på medicinakuten i Västerås

I dag sökte så många patienter vård på medicinakuten på Centrallasarettet i Västerås att man tvingades införa intagningsstopp. En patient med svagt hjärta fick föras med ambulans till akuten i Sala.
Detta bara några få dagar innan landstingsfullmäktige ska ta beslutet att i princip lägga ner lasarettet i Sala och Bergslagssjukhuset i Fagersta. Ansvariga politiker borde ta lärdom av det inträffade, tycker Stefan Karlsen som är undersköterska på Sala lasarett. - Det vore kul om Glenn Andersson och grabbarna kommer hit och ser vår verklighet, säger Stefan Karlsen till P4 Västmanland. Gunnar Forsgren, sjuksköterska på Sala lasarett, tror inte att det kommer att fungera om man genomför besparingsförslaget, särskilt mot bakgrund av det inträffade: - Spontant tycker jag att det är en ohållbar situation man kommer att ta beslut om. Det här kommer inte att hålla över huvud taget!
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".