Många demonstrerar mot sparförslag

Många demonstranter samlades idag utanför landstingets kansli i Västerås för att protestera mot besparingsförslaget som ska klubbas idag. Bland annat sjöngs en kampsång...
''Sala är silver, Fagersta stål. Sjukhusen kvar, det är vårat mål!'' ljöd sången från demonstranterna från Sala och Fagersta. En av demonstranterna var Bengt Englund, avdelningschef på lasarettet i Sala. - Sparförslaget är horribelt och ogrundat. Vi måste markera att så här gör man inte med skattepengar, säger Bengt Englund till P4 Västmanland. Också vänsterpartisten Ann-Kristin Andersson, ordförande för kommunfullmäktige i Fagersta, var på plats för att protestera. Hon bar på en vänsterpartistisk fana, draperad med svarta sorgband. - Vi har sorg i Fagersta idag över att våra kamrater har valt det beslut de har; dock inte alla - det finns de som röstar FÖR att Bergslagssjukhuset ska vara kvar, säger Ann-Kristin Andersson till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".