"Vi hade ett bättre förslag"

Trots att personalen på räddningstjänsten vill fortsätta i egen regi söker Hallstahammar medlemskap i Mälardalens Brand- och räddningsförbund.
I går blev det klart att Hallstahammar söker medlemskap i Mälardalens Brand- och räddningsförbund, MBR, efter att en majoritet av politikerna i kommunfullmäktige röstat ja. Detta görs trots att personalen på räddningstjänsten i Hallstahammar hela tiden har velat fortsätta i egen regi. - Det är fel att säga att det bra, men beslutet är ju taget nu, säger tillförordnade räddningschefen Marvin Sörensen. - Vi hade ju tagit fram ett förslag på att driva verksamheten vidare i egen regi. Ett bättre förslag, tyckte vi. Ansökan ska nu lämnas in, och sedan är det upp till politikerna i Surahammar och Västerås om de vill låta grannen Hallstahammar vara med i MBR. De har uttalat sig positivt tidigare. Det enda diskussionsämnet blir förmodligen den kravlista som Hallstahammar skickar med. Man kräver till exempel att räddningsförbundet ska vara i ekonomisk balans innan man går med. Dessutom vill man ha garantier för säkerheten vid bränder. - Det är bra att man har ställt lite krav härifrån, i fall att det inte skulle gå som man tycker. Det viktigaste kravet är att de kårer som har den snabbaste insatstiden larmas först, säger Marvin Sörensen till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".