Fler är missnöjda med Önsta-domen

Också målsägandebiträdet, advokat Martin Beskow, är missnöjd med domen efter Önsta-bråken - men av en helt annan orsak än försvararen.
- Den första känslan är ju en viss besvikelse, faktiskt. Ett åtal gick igenom, övriga sex ogillades. Det är - tycker jag - för lite, säger advokat Martin Beskow till P4 Västmanland, som hoppats att alla åtalade skulle fällas till ansvar. Denn ende dömdes försvarare, advokat Hans Greijer, menar att också hans klient borde ha frikänts. Han menar att bevisningen inte håller för en fällande dom. Också advokat Beskow menar att bevisläget var svårt. Huvudskälet till att tingsrätten frikände sex av de sju åtalade tror han är att situationen var oerhört komplicerad. - Det var väldigt rörigt vid tillfället. Det har varit svårt att reda ut i efterhand vad som har hänt. Men han tror också att tidsaspekten kan ha haft viss betydelse. Fyra år har ju gått sedan händelserna. - Det har varit mycket muntlig bevisning, och sådan får ett lägre värde allt eftersom tiden går, säger advokat Beskow till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".