Ge mer pengar till förskolan

Det måste ges mer pengar till förskolan i Västerås! Det kräver föräldrar, som på onsdagseftermiddagen lämnade över en protestlista till kommunfullmäktige.
Johanna Sandberg är en av föräldrarna som protesterar och hon säger till P4 Västmanland att barngrupperna inom omsorgen i Västerås är för stora och att resurserna är för små och att de som protesterar har starkt stöd av de som arbetar inom förskolorna. Oppositionen, representerade av Andreas Porswald från miljöpartiet och bengt-Åke Nilsson från folkpartiet, säger till P4 Västmanland att de tycker att socialdemokraterna har ändrat sitt budskap efter valet och att de vill ha mindre barngrupper i förskolorna. Britt Sandström, socialdemokrat och ordförande i barn- och ungdomsnämnden säger att hon tar föräldrarnas kritik på allvar men att hon inte träffat på några alltför stora barngrupper i förskolan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".