Demensboende i Västerås prisas

Demensboendet Ankaret i Västerås har fått diplom av Vårdförbundet. Det får man för sitt arbete med att öka kvaliten på sitt arbete både för de boende och närstående. Och på Ankaret är man väldigt glada för den här utmärkelsen.
- Man förstår inte riktigt att det kan leda till det, men jag känner mej jätteglad och jättenöjd och det tror jag också att allla mina arbetskamrater också känner, för de har ju också varit med och jobbat med detta. Det säger Anneli Wenngren, den sjuksköterska på Ankaret som tog initiativet till arbetet. I motiveringen skriver vårdförbundet att "Personalen på Ankaret uttrycker en glädje och en stolthet över sitt arbete som visar att ett medvetet kvalitetsarbete ger resultat och innebär bättre vård för de äldre." - Vårt arbete handlar om sexton kriteterier som handlar om tandvård, sömn, inkontinens, och allt annat som rör den nära omvårdnaden. Sådant som är självklart för dig och mig men som inte är lika självklart för de som är dementa, säger Anneli Wenngren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".