"Falska anklagelser och vänsterretorik"

Så kommenterar den moderata riksdagsledamoten Jessica Polfjärd från Västerås det upprop mot regeringens socialpolitik som undertecknats av diakoner inom Svenska kyrkan. Hittills har 58 diakoner i Västerås stift skrivit under uppropet. Framför protesterar man mot den sjukförsäkringsreform som började gälla den första juli i år.

Diakonerna menar bland annat att den ”slår på den som redan ligger”, framför allt när det gäller de långtidssjukskrivna. Men moderaten Jessica Polfjärd håller alltså inte med.

- Jag är lite förvånad över den starka politiska ståndpunkt kyrkan tar i en sådan här fråga då man öppet går ut och kritiserar regeringens socialpolitik. Det är ju ganska starka ord man använder, säger Jessica Polfjärd.

- Kyrkan ska ta ett socialt ansvar, men man ska inte föra falska anklagelser mot en sittande regering, då finns det andra sätt att påverka eller att höra av sig. Här har man tagit en stark partipolitisk ställning och har använt sig av vänsterretorik för att föra fram sin åsikt. Och jag tror inte Gud är socialdemokrat, säger Jessica Polfjärd.

Michael Gawell
michael.gawell@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".