arboga

Åtalad kvinna läste ur dagboken

På fredagen var det den åtalade kvinnans tur att berätta sin version. Hon står åtalad för mord på två barn i Arboga i mars, en gärning som hon hela tiden förnekat. Förhöret med den åtalade fortsätter på måndag.

- Jag vill korrigera alla lögner. Så sa den 32-åriga kvinna när det var hennes tur att avge vittnesmål i hovrätten under fredagen. Sen tog hon fram utskrifter ur egna dagboksanteckningnar och mejlkorrespondens med hennes dåvarande pojkvän.

Det var handlingar som inte tidigare funnits med i förundersökningen. Hon ansåg att det var viktigt att rätten tog del av dem.

Åklagaren protesterade och ville själv hålla i förhöret. Men rätten beslöt att förhöret skulle hållas på det sätt den åtalade kvinnan önskade.

Den åtalade kvinnan gick också till attack mot åklagaren:

- Åklagaren är så fräck att hon påstår att jag ljuger om vad jag gör i Arboga den 12 mars. Jag har så bra som möjligt försökt hitta den väg jag gick den dagen. Men vilken mening har det att fråga en person att gå vilse igen, sa den åtalade kvinnan i rätten.

Annika Nordin
annika.nordin@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".