Kluvna känslor i Fagersta efter landstingsbesked

Kommunstyrelsen i Fagersta fick idag under förmiddan besök av en delegation från landstingspolitiker från Moderaterna, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Folkpartiet. I Fagersta togs de emot av Stig Henriksson som är kluven inför situationen.
- Det är blandade känslor jag tar emot det här beskedet, vi har inte för avsikt att ändra på landstingets olyckliga beslut men målet är vad vi ska göra med sjukvården nu. Det säger Stig Henriksson, kommunalråd i Fagersta. Politikerna informerade om innebörden av besparingsbeslutet i landstingsfullmäktige förra veckan. Beslutet skulle bland annat innebära kraftiga nerskärningar vid Bergslagssjukhuset, som berör 150 anställda. - Vi vill väldigt snabbt diskutera en del åtgärder för att få igång den regionala utvecklingen, gärna innan sommarens slut. Däremot själva sjukhusets organisation kommer att ta en stor del av 2004 för att veta precis hur det kommer att bli, säger Stig Henriksson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista