Västerås/Arboga

Fortsatta förhör med mordåtalade kvinnan

Idag återupptogs förhören med den åtalade kvinnan i rättegången i Svea hovrätt om morden i Arboga. Hon har fortsatt att läsa ur sin dagbok och redogöra för relationen till sin före detta pojkvän.

Den åtalade kvinnan fick idag redogöra varför hon flyttade till Stockholm våren 2007. Det var för att söka jobb sade hon till åklagaren.

Hon redogjorde också för rätten om sina känslor för den före detta pojkvännen under förra året och menade att känslorna från hennes sida var över när förhållandet tog slut i mars förra året.

Åklagare Johan Fahlander läste upp flera anteckningar ur hennes dagbok där hon skrivit starka känslomässiga noteringar, vilket åklagaren menade rörde relationen till hennes före detta pojkvän. Bland annat det som stod efter det att han i augusti förra året skrivit ett mejl till henne där han berättade om sitt nya liv med mamman och de två barnen. Han ville inte att hon skulle höra av sig mer.

Vissa av anteckningarna som lästes upp i rätten idag har hon sagt kan vara fiktion eller skrivna ett år innan eller att hon inte minns.

De personer som hon ska ha träffat i Köping i mars i år, ville hon precis som i tingsrätten, inte säga vilka de är. Hon sade bara att telefonnumren till de personerna finns på ett SIM-kort som hon har slarvat bort.

Förhöret med den åtalade fortsätter på torsdag och det är i nuläget oklart när rättegången kan avslutas.

Planerad sista dag var den 22 december men som det ser ut nu kommer den tidsplanen inte att hålla enligt hovrätten.

Annika Nordin
annika.nordin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".