hallstahammar

Ny vårdcentral öppnar i kommunen

En ny vårdcentral öppnar i Hallstahammar i januari. Sedan vårdvalet infördes i Västmanland för snart ett år sedan har en vårdcentral öppnat i Västerås och en i Kungsör, men den i Kungsör fick läggas ner. I Virsbo har en filial till mottagningen i Surahammar öppnat igen efter att ha varit stängd ett tag. Nu öppnar Capio Citykliniken i Hallstahammar.

- Vi är intresserade av att gå in i områden där det inte fungerar idag eftersom det är där vi skapar mest samhällsnytta. Och då fick vi ju veta att vårdcentralen i Hallstahammar inte räcker till. Då kan ju vi komma dit så att Hallstahammarsborna får möjlighet att välja, säger Nina Delin Hunger som är chef för Citykliniken i Stockholm/Mälardalen.

- Vi har inte märkt att det skulle vara svårare att som privat vårdbolag etablera sig på en liten ort än någon annanstans, säger hon.

Michael Gawell
michael.gawell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".