västerås

Zetterström ingen "nödlösning" för VSK

Igår utsågs 40-årige Jörgen Zetterström till VSK Fotbolls nye huvudtränare. Den 1 december anställdes han som akademichef för klubben, för att ha ansvar för ungdomssatsningen, men trots det ser Fredrik Giesecke i VSK:s tävlingskommitté inte det här som en nödlösning.

– Nej absolut inte. Jörgens namn har varit upp för väldigt länge sedan faktiskt för diskussion. Jag kan väl erkänna att jag har varit en av dem som hållit emot eftersom jag tycker att det här med akademien är så otroligt viktigt. Men i och med att vi kommer nu under här första året med akademien att bara ha ett akademilag, från början var tanken att vi skulle ha två akademilag säsongen 2009, då öppnade sig också möjligheten för Jörgen att göra något annat också, säger Fredrik Giesecke.

Men påverkar det här er satsning på ungdomar?

– Absolut inte. Satsningen på ungdomar kommer att fortgå och det här samarbetet med VIK fotboll och Gideonsberg kommer att fortgå, säger Fredrik Giesecke.

– Det roliga just nu är att Jörgen har tackat ja till den här satsningen vi gör och det känns jättebra för VSK Fotboll, tíllägger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".